Evropiane

02 – 11 Maj

Festojmë kulturën, përqafojmë inovacionin

Java Kulturore Evropiane

MAJ 2024
SUN
12
02 Maj, Ora 11:00–12
Java eEvropës 2024 Konferencë për shtyp
Shtëpia e Evropës
Ambasadori Solvio Gonzato, Shef i Delegacionittë BE-së në Shqipëri dhe Desar Sulejmani, Drejtori i Orkestrës Rinore tëBallkanit Perëndimor, në prani të ambasadorëve të Shteteve Anëtare të BE-së.
SAT
04
04 Maj, Ora 11:00 – 21:00
Çelja e Javës sëEvropës 2024
Shkodër
 • Panairi i BE-së1
  1:00–15:00
  Shirokë
 • Koncertnga seksioni i veglave frymore të Orkestrës Rinore të Ballkanit Perëndimor meShtëpinë e Fëmijëve
  12:15–13:00
  Qendra Multifunksionale“Xixëllonja”
 • Diskutimnë panel me shoqërinë civile vendore “Të drejtat e njeriut, diversiteti dhegjithëpërfshirja”
  13:15–14:15
  Shirokë
 • DJ Set: Geri Syka
  18:00–19:00
  Shirokë
 • Shfaqje film evropian “Catwalk” në bashkëpunimme Ambasadën Suedeze
  19:00–21:00
  Shirokë
SUN
05
05 Maj, Ora 19:00–20:30
Koncert memuzikë dhome me pedagogë të ORBP-së “Romantizëm shumëngjyrësh
Salla e Koncerteve të Universitetit të Arteve
 • Rebekka Hartmann, Gjermani & Adelina Hasani,Holandë, violina
 • Etleva Karadža, Bosnje dhe Hercegovinë, violë
 • Dejan Božić, Serbi, violonçel
 • Zoran Zakrajšek, Mali i Zi, kontrabas
 • Sanja Romić, Serbi, oboe
 • Desar Sulejmani, Gjermani, piano
MON
06
06 Maj, Ora 10:15-21:00
Java eEvropës 2024
Gjirokastër
 • Hapja e Tregut Tradicional të Artizanatit Rom
  10:15–10:45
  Rr. Ibrahim Sino
 • Çelja e Javës së Evropës 2024
  11:00
  Pazari i Gjirokastrës
 • Panairi i BE-së
  11:00–15:00
  Pazarii Gjirokastrës
 • Koncert i seksionit të veglave frymore tëOrkestrës Rinore të Ballkanit Perëndimor
  12:00–13:00
  Shtëpiae të Moshuarve Gjirokastër
 • Panel diskutimi “Harmonia etnike dhe fetare ekomuniteteve”
  13:15–14:15
  Obelisku
 • DJ Set: Ledi Si
  18:00–19:00
  Obelisku
 • Shfaqjefilm evropian “Europa” në bashkëpunim me Ambasadën e Austrisë
  19:00–21:00
  Kinemaja e qytetit
TUE
07
07 Maj, Ora 11:00 –20:00
Java e Evropës 2024
Tiranë
 • Përurimi i shkollës “Emin Duraku”
  11:00
  Shkolla “Emin Duraku”, Tiranë
 • “Skema e shkëmbimit të shkollave të BallkanitPerëndimor” - Projekti i Supershkollave
  “Shkëmbim për ndryshim” –prezantimi i Thirrjes së Tretë të Hapur për shkollat e mesme në Ballkanin Perëndimor.
  17:30–18:15
  Zyrat e GIZ në Tiranë
 • Panairi i BE-së
  11:00–15:00
  Pazarii Gjirokastrës
 •  Diskutim i hapurMeZ. Suchet Malhotra, Drejtor i Programit Ethno, Znj.Dinka Migić-Vlatković, Trajnere për mirëqenien mendore të artistëve Z.Desar Sulejmani, Drejtor i ORBP-së Znj.Abigeila Voshtina, Drejtoreshë e Teatrit të Operës dhe Baletit AmbasadoriSilvio Gonzato, Shef i Delegacionit të BE-së në Shqipëri
  18:30–20:00
  Sallae Koncerteve të Universitetit të Arteve
 • Shfaqje film evropian: “Backwards në bashkëpunimme Ambasadën e Polonisë
  18:30–20:00
  Shtëpia e Evropës
WED
08
08 Maj, Ora 10:00 –20:30
Java e Evropës 2024
Tiranë
 • Ekspozita e artit mural Java e Evropës
  10:00
  Shtëpia e Evropës
 • Klasë Master për violë me znj. Etleva Karadža
  10:00–13:00
  Universiteti i Arteve
 • Klasë Master për violë me znj. Etleva Karadža
  15:30–18:30
  Universiteti i Arteve
 • Ndeshje Futbolli Solidariteti Evropian
  19:00–20:30
  QendraSportive e Federatës Shqiptare të Futbollit
TUE
09
09 Maj, Ora11:30 –17:00
Java e Evropës 2024
Tiranë
 • Panairi i BE-së
  11:30–16:00
  Sheshi Italia
 • Prezantimi i Fondit të Sfidave “BE përInovacionin”
  12:30–13:30
  Sheshi Italia
 • Diskutim në panel: “Njëzet vjet më vonë:Zgjerimi i BE-së – përpjekja ia vlen”Në bashkëpunim me Ambasadën e Polonisë,Republikës Çeke, Sllovakisë, Hungarisë, Sllovenisë dhe Ministrinë për Evropëndhe Punët e Jashtme të Shqipërisë.
  13:30–14:30
  Sheshi Italia
 • Prezantimi i projektit “Krenar që kam të drejta”në bashkëpunim me COSPE dhe OMSA
  14:30–15:30
  Sheshi Italia
 • Klasë Master për violë me znj. Etleva Karadža
  13:00–16:00
  Universiteti i Arteve
 • Circular City Labs -TiranëThirrje e Hapur për Hackathon –Aktiviteti prezantues
  15:00–17:00
  Destil Creative Hub
FRI
10
10 Maj, Ora 16:30
Fuqizimi igrave në Ballkanin Perëndimor: “Rrugët drejt barazisë dhe përparimit”
Zyra e Kolegjit të Evropës, Kubi nr. 15, Piramida e Tiranës
Aktivitet me Kolegjin e Evropës nënkujdesin e Rektores Mogherini
TUE-WED
14-15
10 Maj, Ora 19:30
Shfaqja embrëmjes finale të Eurovision-it pasuar me DJ set
Sheshi Italia
Organizuar nga Ambasada Suedeze nëbashkëpunim me Bashkinë e Tiranës

French Week