Italiane

2 QERSHOR - 8 QERSHOR

Festojmë kulturën, përqafojmë inovacionin

Java Kulturore Italiane

QERSHOR 2024
SAT
01
1 Qershor, Ora 20:00
OPERA “MADAMABUTTERFLY”
Teatri Kombëtar i Operasdhe Baletit, Tiranë
Kryevepra e Puccini-t ndjek historinë tragjike të Cio Cio San, njëvajzë e re japoneze që bie në dashuri me oficerin e marinës amerikanePinkerton, por kjo dashuri do të ketë pasoja të paparashikueshme.
SUN
02
2 Qershor, Ora 20:00
PUCCINI’S OPERA“VOCI DI DONNE”
Teatri i Butrintit
Puccini’sopera "Voci di Donne", vjen si një homazh i veçantë për gratë heroinatë Giacomo Puccini. Njihuni me dramën intensive të Tosca-s, përrallën tragjiketë Madama Butterfly, historinë e ëmbël të Mimì dhe atmosferën mistike tëTurandot. I mbajtur në Teatrin historik të Butrintit, kjo ngjarje premton t'jutransportojë në një botë të madhështisë operistike dhe tregimeve të përjetshme,duke festuar kështu trashëgiminë e pasur kulturore të Italisë përmespersonazheve të paharrueshëm të Puccinit.
MON
03
3 Qershor, Ora 12:30
CASTELLI IN RIVA AL MARE
Konsullata e Përgjithshmee Italisë, Vlorë
Castelliin Riva al Mare, është një prezantim ndryshe nga "Instituti Kombëtar iKështjellave" italiane, me pjesëmarrjen e veçantë të presidentes MichaelaStagno d'Alcontres. Ky aktivitet do të eksplorojë historinë e pasur dherëndësinë kulturore të kështjellave madhështore të Italisë, duke nxjerrë në pahvlerat dhe bukurinë e tyre arkitekturore. I mbajtur në Konsullatën ePërgjithshme të Italisë në Vlorë, prezantimi ofron një vështrim të thellë tëtrashëgimisë së Italisë përmes kështjellave më të rëndësishme. Do të zbulojmëhistoritë pas këtyre strukturave të përjetshme dhe rolin e tyre në peizazhinkulturor të Italisë.
MON
3 Qershor, Ora 16:00
PREZANTIMI I RIBOTIMIT TËLIBRIT TË LUIGI M. UGOLINI
Muzeu ArkeologjikKombëtar Tiranë
Njëkonferencë e veçantë do të përkujtojë qindvjetorin e zbulimit të Butrintit ngaarkeologu i nderuar Luigi M. Ugolini. Aktiviteti do të paraqesë prezantimin eribotimit të librit të tij me ndikim, "Butrinto. Il mito d'Enea gliscavi", i cili thellohet në mitin e Eneas dhe gërmimet arkeologjike tëButrintit. E mbajtur në Muzeun Arkeologjik Kombëtar të Tiranës, kjo konferencëofron një eksplorim të thellë të rëndësisë historike dhe kulturore të Butrintitpërmes punës pioniere të Ugolinit. Rasti nderon trashëgiminë e kërkimit tëUgolinit dhe trashëgiminë e qëndrueshme të këtij vendi antik.
MON
03
3 Qershor, Ora 17:00
NA STRADA ‘MIEZZ ‘O MARE
Konsullata e Përgjithshmee Italisë, Vlorë
remakenapolitan e "Creuza de ma" të Fabrizio De Andre. Ky prezantim ialbumit ju fton të zhyteni në meloditë shpirtërore dhe tregimet e pasura tëNapolit. Përjetoni thelbin e kulturës italiane teksa filloni një eksplorim tëtingujve ndjellës dhe teksteve prekëse që përcjellin frymën e Mesdheut. Kjongjarje premton një mbrëmje shumë të veçantë zbulimi muzikor, duke festuarhistorinë e përjetshme të muzikës napoletane.
MON
03
3 Qershor, Ora 19:30
ROBERTO TASCINI KITARË
Salla“Tonin Harapi”, Shkolla e mesme artistike Tiranë
Kjo do të jetë një mbrëmje shkëlqimi muzikor me performancën mbresëlënëse në kitarëtë Roberto Tascinit, e cila vjen si pjesë e edicionit të 8-të të Festivalit tëKitarës Shqiptare. E mbajtur në sallën prestigjioze "Tonin Harapi"brenda Liceut Artistik të Tiranës, kjo natë premton melodi për zemrën nga virtuozitetidhe mjeshtëria e Tascinit. Ky vent është një pjesë e kulturës italiane dhemuzika si zhaner do të përfaqësohet më së miri nga instrumenti klasik ikitarës.
MON
03
3 Qershor, Ora 20:00
GESUALDOCLASSIC DUO
Teatri Kombëtar i Operasdhe Baletit, Tiranë
Një koncert magjepsës me të talentuarit Gesualdo Classic Duo, i cili përbëhet ngaRiccardo Zamuner në violinë dhe Nicole Brancale në piano. I mbajtur në TeatrinKombëtar të Operas dhe Baletit në Tiranë, ky koncert premton një mbrëmje plotshpirt, art dhe muzikë të përjetshme. Të gjithë do të kaplohen nga meloditëharmonike dhe performanca dinamike e Zamuner dhe Brancale teksa shfaqinaftësinë dhe pasionin e tyre për këtë zhanër. Bukuria e muzikës klasike duhetpërjetuar dhe shijuar, e sidomos në mjedisin e mrekullueshëm të teatrit ajomerr një kuptim të lartësuar.
TUE
04
4 Qershor, Ora 09:00
RUN4AUTISM
LiqeniArtificial i Tiranës
Nësfondin e qetë të Liqenit Artificial të Tiranës, komuniteti bashkohet përRUN4AUTISM, një nismë e Progetto Filippide, e mbështetur nga Bashkia e Tiranës.Shkollat ​​do të bashkohen nën temën "Vraponi për Autizmin", dukesimbolizuar solidaritetin dhe mbështetjen për individët në spektrin e autizmit.Të gjithë pjesëmarrësit do të bëjnë hapa jo vetëm në garë, por edhe në nxitjene mirëkuptimit dhe përfshirjes. Kjo përpjekje kolektive pasqyron fuqinë eunitetit në thyerjen e barrierave dhe promovimin e tolerancës , duke e bërë çdohap një kontribut kuptimplotë për një shoqëri më të ndërgjegjshme.
TUE
04
4 Qershor, Ora 11:00
VLORA,QYTETI EVROPIAN I SPORTIT
Konsullata e Përgjithshmee Italisë, Vlorë
Vlora përqafon rolin e saj si Qyteti Evropian i Sporteve, me nënkryetarin e BashkisëKlevis Kaso dhe Konsullatën e Përgjithshme të Italisë. Kjo është Dita e SportitItalian, një festë e gjallë që sjell traditat atletike italiane në qytetin ebukur e me traditë të Vlorës. Në sfondin e bukur dhe piktoresk të Vlorës, kyevent nxit bashkëpunimin dhe promovon një jetë të shëndetshme përmes shfaqjevedhe demonstrimeve interaktive sportive. Ky është një aktivitet fantastik qëthekson rolin e sportit dhe efektin që ka në bashkimin e njerëzve, gjithashtusporti është ambasador i shkëlqyer dhe frymëzon lidhjet ndërkombëtare.
TUE
04
4 Qershor, Ora 11:00
KORI IBOLZANOS A.N.A.
Gramsh- Sheshi “Kamber Dermyshi”
Ambientisimpatik i sheshit "Kamber Dërmyshi" të Gramshit do të presë një korunik, Korin e Bolzanos A.N.A., drejtuar nga Maestro ëerner Redolfi. Ata do tësjellin për publikun melodi eplokale të rajonit verior të Italisë. Kjoperformancë e jashtëzakonshme përmban një repertor këngësh popullore që vijnënga rajoni alpin, kuruar nga Associazione Nazionale degli Alpini. Zërat e tyreharmonikë do të jehojnë në shesh, dhe do të paraqesin një portret të gjallë tëmuzikës, kulturës dhe traditës alpine. Kjo vitrinë ngjall një ndjenjënostalgjie dhe vlerësimi për trashëgiminë e pasur muzikore të rajonit.
TUE
04
4 Qershor, Ora 12:00
KËNGA DHE SPORTI ITALIAN: NJË RRËFIM EPIK
Konsullata e Përgjithshmee Italisë, Vlorë
"Këngadhe sporti italian: Një rrëfim epik". Kjo është konferenca që zbulon historinëse si sporti ka ndikuar në shkrimin e këngëve italiane. Të udhëhequr ngakritiku i muzikës Annino la Posta, ne do të eksplorojmë lidhjen midis atletikësdhe muzikës italiane. është një perspektivë interesante për të kuptuar se sitemat e stilit sportiv frymëzojnë brezat e kompozitorëve, duke pasuruartrashëgiminë kulturore të Italisë. Ka për të qenë një diskutim shumë ndryshenga të tjerët dhe do të festojë unitetin e muzikës dhe sportit në kulturënitaliane.
TUE
04
4 Qershor, Ora 12:00
KLUBII MAKINAVE “VINTAGE” BARI
Gjirokastër
Tabloja e bukur e qytetit të gurtë do të plotësohet nga një paradë që i shkon shumë përshtat këtij vendi. Kjo është ekspozita mahnitëse "Vintage" nga Klubii Makinave Bari. Këto automjete të restauruara bukur do t'ju kthejnë pas nëkohë, duke shfaqur elegancën dhe stilin e automjeteve të një kohe tjetër. Kyevent do të shoqërohet me muzikë të mire dhe premton një eksperiencë plotargëtim për këdo. Bëhuni gati të mahniteni nga sharmi dhe nostalgjia e këtyremakinave vintage në zemër të Gjirokastrës.
TUE
04
4 Qershor, Ora 21:00
FESTIMI I DITËS KOMBËTARE ITALIANE
Sheshi “Italia”,Tiranë
Merastin te kësaj dite tepër të rëndësishme për Italinë, kemi nderin tëprezantojmë një event që do të celebrojë më së miri atë që kjo kulturëpërfaqëson. Të gjithë do të keni mundësinë të shijoni picën e famshme italianenapoletane në Pizza Village. Një pjesë dedikuar kulturës së gastronomisë dhespecifikisht picës së famshme botërore. Në mbrëmje atmosfera do të ndizet ngakëngëtarja e njohur Marsela Çibukaj, zëri i së cilës do të përcjellë melodi qëevokojnë thelbin e Italisë dhe kulturës së saj. Mes atmosferës plot gëzim dhenën qiellin e ndriçuar me yje, të pranishmit do të përjetojnë një udhëtimndijor përmes kulturës dhe trashëgimisë italiane. Është një mbrëmje festimi dhenderimi, që bashkon njerëzit në frymën e admirimit për Italinë dhe kontributete saj të pasura.
WED
05
5 Qershor, Ora 16:00
“PROJEKTETPËR QYTETIN”
Piramida e Tiranës
Kyaktivitet do të na bëjë të gërmojmë në sferën e inovacionit urban, dukeparaqitur kështu njohuri dhe dije nga arkitektët e famshëm Renato Capozzi dheFederica Visconti. Kjo ngjarje, pjesë e takimit të katërt të serisë sëkonferencave TALKS@UNIZKM_2024, ka në fokus Arkitekturën Bashkëkohore Italiane.E vendosur në Piramidën e Tiranës, të pranishmit do të kenë mundësine tëeksplorojnë projekte arkitekturore që formësojnë peizazhin urban. Nga dizajnete qëndrueshme te planifikimi urban inovativ, ky sesion ofron një vështrimndryshe për të ardhmen e qyteteve, ku kreativiteti dhe funksionalitetikryqëzohen për të ripërcaktuar jetën urbane.
WED
05
5 Qershor, Ora 19:30
KONCERT NGA MEZZOTONO
Muzeu Onufri, Berat
Mezzotono,një orkestër vokale e njohur për performancat e tyre magjike, sjell një mbrëmjespeciale në një vend që është simbol i artit, Muzeu Onufri Berat. Ky koncertpremton një atmosferë unike, pasi Mezzotono sjell një repertor shumë tëveçantë. Ata përdorin vetëm zërat e tyre dhe asnjë instrument muzikor, dukeshfaqur kështu një potencial të pakufishëm të harmonisë vokale. Është njëudhëtim muzikor i paharrueshëm që kapërcen nevojën për instrumente, duke juftuar kështu, të rrëmbeheni nga tingujt por edhe nga vendi ku do të mbahet kykoncert, i cili është i mbushur me vepra të mjeshtrit kolos, Onufrit.
WED
05
5 Qershor, Ora 20:00
KORI IBOLZANOS A.N.A.
“Reja”,Tiranë
Jehona te rajonit alpin do të kumbojnë tek "Reja" Tiranë, teksa në skenëngjitet Kori i Bolzanos A.N.A., nën drejtimin e Maestro ëerner Redolfii. Kjoperformancë paraqet një përzgjedhje të këngëve popullore të çmuara ngaAssociazione Nazionale degli Alpini. Mes peizazhit urban, kori transportonaudiencën në malet piktoreske me meloditë e tyre harmonike, duke ngjallur njëndjenjë nostalgjie dhe pasurie kulturore. Kjo vitrinë ngjall një ndjenjënostalgjie dhe vlerësimi për trashëgiminë e pasur muzikore të rajonit.
WED-SUN
05-09
5-9 Qershor
EKRANII ARTIT
Shkodër
Nga data 5 deri më 9 qershor, Shkodra pret edicionin e tetë të “Ekrani i Artit”,një festival artistik gjithëpërfshirës që kapërcen kufijtë tradicionalë. Kyfestival ofron një gamë të larmishme përvojash, duke përfshirë shfaqjen efilmave, dokumentarëve dhe videove që eksplorojnë artin bashkëkohor. Njihuni meartistë dhe kuratorë përmes takimeve dhe diskutimeve të hollësishme, duke uthelluar në procesin krijues dhe peizazhin në zhvillim të artit bashkëkohor. Meçdo ekspozitë dhe ndërveprim, Ekrani i Artit premton të frymëzojë dhe provokojëmendimin, duke i ftuar të pranishmit të eksplorojnë sferat e pakufishme tëshprehjes artistike.
THU
06
6 Qershor, Ora 10:00
ZECCHINO D’ORO
ArTurbina, Tiranë
Ambientido të shndërrohet në një kënd lojërash të gjallë për të gjithë fëmijët, mekëngët dhe energjinë e koncertit Zecchino d'Oro. Ky aktivitet muzikor është njëstrehë energjie dhe emocioni, e kuruar posaçërisht për të mahnitur imagjinatëne të vegjëlve. Me meloditë e zgjedhura me kujdes, sipas shijeve dhe kënaqësisësë tyre, fëmijët ftohen të këndojnë e kërcejnë teksa krijohet një atmosferëshumë e bukur. Është një festë ku të qeshurat nuk ndalojnë dhe të gjithë bëhenpjesë e argëtimit të pakufishëm. 
THU
06
6 Qershor, Ora 12:00
“IL BRIGANTAGGIO E LA QUESTIONE MERIDIONALE”
Konsullata e Përgjithshmee Italisë, Vlorë
Kjo ngjarje paraqet një eksplorim elegant përmes librave "Le calze delbrigante" nga Giuseppe Cervo dhe "Ninco Nanco deve morire" ngaEugenio Bennato, redaktuar nga Annino La Posta. Zbuloni narrativat endërlikuara dhe njohuritë historike të ngulitura brenda këtyre veprave, dukehedhur dritë mbi dinamikën komplekse të çështjes së Jugut dhe fenomenin emashtrimit në Itali. Është një prezantim që nxit mendimin dhe ofron një kuptimmë të thellë të pasqyrës së pasur kulturore dhe historike të Italisë.
MON-SUN
03-30
3-30 Qershor, Ora 18:00
CARISSIMO PINOCCHIO
Teatri Kombetar iOperas dhe Baletit, Tiranë
Nga data 6 deri më 30 qershor, nis një rrugëtim i pa dëgjuar më parë në TeatrinKombëtar të Operës dhe Baletit në Tiranë, "Carisimo Pinocchio". Njëekspozitë dizajni, unike në llojin e saj, e kuruar nga Muzeu ADI. Kjo ekspozitëpërkujton 140 vjetorin e edicionit të parë të kryeveprës së përjetshme të CarloCollodi, "Le Avventure di Pinocchio - Storia di un Burattino". Kjoështë një botë ku imagjinata nuk njeh kufi dhe do të keni mundësinë të vëzhgoniinterpretime novatore dhe artistike të frymëzuara nga përralla e pavdekshme ePinocchio-s. Nga instalacionet plot imagjinatë, tek dizajnet me karakter,"Carisimo Pinocchio" feston trashëgiminë e klasikes letrare, duke iftuar vizitorët të rizbulojnë mrekullinë e aventurave të Pinocchio-s në njëkontekst bashkëkohor.
THU
06
6 Qershor, Ora 19:30
FESTIMI I DITËSKOMBËTARE ITALIANE
Sheshi i Lungomares,Vlorë
Sheshii Lungomares Vlorë do të mbajë një festë ngazëllyese në nder të Ditës Kombëtaretë Italisë. Kjo festë do të ketë pak nga të gjitha. Duke filluar me njëprezantim të këndshëm të produkteve tipike kalabreze, të cilat ofrojnë njëpjesëz të trashëgimisë së pasur të kulinarisë së rajonit. Ndërsa në mbrëmje, napresin meloditë energjike të artistëve të njohur Eugenio Bennato dhe grupitRione Junno, performancat e të cilëve premtojnë të ndezin sheshin. Fryma e kësajdite është e gjitha në nder të kulturës dhe trashëgimisë së pasur të Italisë,copëza të kësaj kulture do të marrin jetë në bregdetin piktoresk të Vlorës.
THU
06
6 Qershor, Ora 20:00
KLUBI I MAKINAVE“VINTAGE” BARI
Sarandë
Saranda kthehet në një kapsulë kohore të historisë së automobilave, teksa Klubi iMakinave "Vintage" Bari do të bëjë një paradë në qytet. Përjetonispektaklin e saj dhe vëzhgoni me kujdes çdo automjet pasi secili është njëdëshmi e elegancës dhe mjeshtërisë së përjetshme. Në sfondin e bregdetit të Sarandës,publiku do të ketë mundësinë të shijojë pamjen, të ndjejë energjinë eautomjeteve retro dhe e gjithë kjo, do të shoqërohet nga muzikë e mirë për tabërë këtë mbrëmje plot me kujtime dhe për të celebruar atë pjesë tëtrashëgimisë që automjetet retro zënë në tablonë e gjerë të kulturës.
FRI
07
7 Qershor, Ora 10:00– 13:00
REZIDENCA E HAPUR
Rezidenca Italiane
Dyert e Rezidencës së Italisë do të hapen për publikun dhe do të presin në ambientete saj një ekspozitë të artit kontemporan, i cili vjen si një bashkëpunim meHarabel. Kjo ekspozitë pritet të jetë një botë e shkëputur eksplorimi artistik,ku çdo ambient bëhet një hapësirë ​​galerie e mbushur me vepra magjepsëse ngaartistë bashkëkohorë. Ky event special ofron një mundësi të rrallë për tëzbuluar krijimtarinë e gjallë të artit italian duke shijuar ambientin eleganttë Rezidencës Italiane.
FRI
07
7 Qershor, Ora 11:00
AZIONE TERZO PARADISO
Sheshi Skënderbej,Tiranë
Sheshi Skënderbej i Tiranës pret "Azione Terzo Paradiso", një performancëdinamike e kuruar nga Fondacioni Cittadellarte - Pistoletto. Me pjesëmarrjen embi 200 nxënësve nga shkollat ​​e qytetit, ky event premton një spektakëlkrijimtarie dhe bashkëpunimi. Përmes një bashkimi të artit dhe aktivizmit, tërinjtë do të bashkohen për të eksploruar temat e qëndrueshmërisë, komunitetitdhe ndërlidhjes, duke përcjellë më së miri vizionin e "Azione TerzoParadiso”. Sheshi shndërrohet në një hapësirë ​​të gjallë uniteti, duke i ftuartë gjithë të dëshmojnë fuqinë e veprimit kolektiv në formësimin e një tëardhmeje më të mirë.
FRI
07
7 Qershor, Ora 11:00
BRIGANTI, SCRITTORI E CANTANTI
Biblioteka “Apostol Meksi”, Gjirokastër
Biblioteka"Apostol Meksi" në Gjirokastër pret "BRIGANTI, SCRITTORI ECANTANTI”, një konferencë kushtuar eksplorimit të ndikimit të gjuhës dhekulturës italiane. Zbuloni historinë e pasur të trashëgimisë letrare italianedhe ndikimin e saj në qytetin e gurtë, e njohur për lidhjet e saj të thellakulturore. Gjithashtu kjo konferencë ka si qëllim, prezantimin e disa vepraveitaliane, duke ofruar një vështrim të shkurtër në thesaret letrare që kanëformësuar mendjet dhe zemrat ndër breza. Në thelb, është një festë e gjuhës,kulturës dhe lidhjes së qëndrueshme mes Italisë dhe Gjirokastrës.
FRI
07
7 Qershor, Ora 17:00
ITALIA DHE SHQIPËRIA NË KINEMA
Kinema, Gjirokastër
Ky film i vitit 1994 përshkruan më së miri periudhën pas rënies së komunizmit nëShqipëri dhe lidhjen mes Shqipërisë dhe Italisë në atë kohë. Filmi eksplorontemën e natyrës njerëzore dhe dëshirave të saj, duke treguar se si zgjedhjet egabuara mund të kenë pasoja të mëdha.Ky event do të jetë shumë interesant sepsedo të na nderojë me pjesëmarrjen e tij aktori i njohur Enrico Lo Verso. Ai dotë ndajë përvojat e tij dhe do të ofrojë një perspektivë origjinale mbikrijimin e filmit. Ky është një rast i rrallë për t’u thelluar në historinë epërbashkët të dy vendeve dhe për të reflektuar mbi ndikimet e asaj periudhe tëtrazuar.
FRI
07
7 Qershor, Ora 19:00
BRIGANTI E TARANTA
Kinema, Gjirokastër
Kinemaja e Gjirokastrës do të gjallërohet me "BRIGANTI E TARANTA", një koncerti grupit të njohur Rione Junno. Si figura kryesore në botën e muzikës etnike,Rione Junno ofron një performancë dinamike që bashkon meloditë tradicionale meelementët bashkëkohorë, në një vizion për të ardhmen. Ata janë ambasadorët mëtë mirë të krahinës që përfaqësojnë dhe muzikës etnike që vazhdojnë ta mbajnëgjallë dhe ta përmirësojnë edhe në ditët e sotme. Ky koncert premton njëmbrëmje festive, duke nxjerrë në pah trashëgiminë e pasur dhe frymën novatoretë muzikës etnike. Kjo është një mundësi për të përjetuar meloditë shpirtëroreqë lidhin të kaluarën me të tashmen, duke krijuar një udhëtim muzikor tëpaharrueshëm.
FRI
07
7 Qershor, Ora 11:00
DIODATO
Sheshi “Italia”, Tiranë
Zemra e Tiranës, sheshi "Italia", do të pulsojë nga energjia magnetike eDiodato-s, fituesit të mirënjohur të festivalit prestigjioz muzikor italianSanremo me këngën e tij hit "Fai Rumore". Me dy çmime David diDonatello nën brez, Diodato sjell më të mirën e muzikës së tij në Tiranë përnjë koncert të paharrueshëm live. Para tij do të na ngrohin zemrën dhe shpirtindy artistë të njohur shqiptarë, Kamela Islamaj dhe Shpat Deda. E gjithë nata dotë jetë një festë e paharrueshme muzike, nën qiellin plot yje të Tiranës.
FRI
08
8 Qershor, Ora 21:00
DJ FRED SIMON
Tunel Tarrace, Tiranë
DJ shumë i talentuar Fred Simon, sjell një set me muzikë të zgjedhur me kujdes, nëTunel Terrace. Kjo mbrëmje pritet të jetë një natë kërcimi nën ritmet disko,boogie dhe funk. Për të gjithë të apasionuarit e këtyre rrymave muzikore, kjoështë mundësia më e mirë për të shijuar muzikën e Fred Simon dhe për t’usocializuar e krijuar shkëmbime me të gjithë ata që ndjekin segmente të caktuara të muzikës dhe jetës së natës në Tiranë.
FRI
08
8 Qershor, Ora 21:00
DJ JOLLY MARE
Kalaja e Rozafës, Shkodër
Kalaja e Rozafës në Shkodër do të shndërrohet në një ambient elektrizues nga muzika eDJ Jolly Mare. Muzika e saj është shumë e veçantë pasi ndërthur elektroniken metinguj të vjetër mesdhetar, duke premtuar kështu një natë kërcimi, argëtimi poredhe pak eksplorim tingujsh, Mes mureve të lashta të kështjellës, DJ Jolly Maredo të krijojë një atmosferë të paharrueshme, duke shkrirë të vjetrën me tërenë. Shijojeni këtë eksperiencë të veçantë teksa kërceni në një vend magjik irrethuar nga trashëgimia e pasur kulturore e Kalasë së Rozafës.
FRI
08
8 Qershor, Ora 20:00
TARANTA NIGHT
Teatri “Aleksandër Moisiu”, Durrës
Durrësi do të vibrojë ndryshe me një super festë. "Taranta Night" vjen meenergjinë e grupit të mirënjohur Rione Junno. I njohur si figura kryesore nëbotën e muzikës etnike, Rione Junno ofron një performancë dinamike që bashkonmeloditë tradicionale me elementët bashkëkohorë. Ata janë ambasadorët më tëmirë të krahinës që përfaqësojnë dhe muzikës etnike që vazhdojnë ta mbajnëgjallë dhe ta përmirësojnë edhe në ditët e sotme. Ky koncert premton një mbrëmjefestive, duke nxjerrë në pah trashëgiminë e pasur dhe frymën novatore tëmuzikës etnike. Kjo është një mundësi për të përjetuar meloditë shpirtërore qëlidhin të kaluarën me të tashmen, duke krijuar një udhëtim muzikor tëpaharrueshëm.

French Week